Které mikádo bude slušet i Vám?


Krátké mikádo BOB pro odvážné ženy
Pokud toužíte po radikální změně a příroda Vám nadělila spíše hustší vlasy, vyzkoušejte krátké mikádo neboli BOB. Tento účes je známý už po staletí a nosí se ve všech možných variantách – zastřižené vlasy těsně pod uši, do podkovy nebo asymetricky střižené. Stačí se poradit se svou kadeřnicí jaký typ mikáda by byl pro Vás nejvhodnější. Absolutním trendem je nyní zvlněné mikádo, které dodá Vašim vlasům na objemu a působí velmi rebelsky. Stačí si pomoci kulmou a lakem na vlasy a celý den budete nadšená ze svého odlehčeného účesu.
slečna na mostě
Dlouhé mikádo LOB sluší každé ženě
Velmi populární účes dnešní doby je tzv. LOB, což je vlastně dlouhá verze mikáda, kdy vlasy mohou šahat až na ramena. Vlasy jsou většinou zastřižené do jedné délky nebo jsou v zadní části mírně vystříhané. Pokud potřebují Vaše vlasy změnu, ale bojíte se experimentovat, zkuste právě dlouhé mikádo. Velkou výhodou je, že se nemusíte loučit s drdolem ani s culíkem, který hravě z lobu vytvoříte. Tento účes je vhodný i pro majitelky řidších vlasů, které potřebují dostat do vlasů trochu objemu. Toho docílí Vaše kadeřnice správným sestříháním. Pokud Vám kadeřnice ostříhá LOB a zvolí barvu, která účesu dodá to pravé, budete hvězda všech zimních večírků.
krátké mikádo
S ofinou nebo bez?
Možná si lámete hlavu, jestli zvolit mikádo spíše s ofinou nebo bez. S touto volbou by Vám měl rovněž poradit kadeřník, ale většina ženám sluší nejvíce patka nebo prostříhaná ofina. Pokud máte oválnou tvář, můžete si dovolit i hustší krátkou ofinu. Jestliže jste však majitelkou řídkých vlasů bez objemu, dejte pozor. Ofina na Vás dokáže tento nedostatek prásknout hned při prvním pohledu. Také pokud máte od přírody vlnité vlasy, hodně volbu ofiny zvažte – přece jenom údržba může být dost složitá.
dívka s mikádem
Mikádo do podkovy je praktické
Velmi slušivé je také mikádo sestříhané do mírné podkovy, které si můžete nechat vytvořit jak na BOBU, tak na LOBU. Velmi elegantně působí především v delší variantě, kdy přední vlasy kolem obličeje šahají až na ramena, zatímco na krku se vlasy postupně zkracují. Tento účes je ideální i pro jemné vlasy a pokud je střih precizní, vydrží Vám i několik týdnů.